Uw partner in Rhenen voor sport en bewegen

  • Rhenen Vitaal 1
  • Rhenen Vitaal 2
  • Rhenen Vitaal 3

Rhenen Vitaal

Op zoek naar een nieuwe sport? Of wilt u meer gaan bewegen? Dan is Rhenen Vitaal geschikt voor u!

 

Rhenen Vitaal is een beweegprogramma voor 55+ers waarbij u kennismaakt met verschillende sporten. Tijdens het sporten en bewegen staat plezier en gezelligheid voorop, zowel individueel als in groepsverband.

 

Rhenen Vitaal bestaat uit een wekelijks sportaanbod (m.u.v. lessen op feestdagen en tijdens schoolvakanties). Vooraf aan het traject en na afloop van het traject is er een fittest, waarbij onder andere uw conditie wordt gemeten.

Programma

Bij Rhenen Vitaal werkt u onder andere aan uw lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. Daarnaast komen er verschillende sporten aan bod, zoals badminton, bewegen op muziek, tennis en volleybal.  Lokale sportaanbieders komen deze sporten deels aanbieden.

 

De les start met een warming-up, gevolgd door rek- en strekoefeningen, ook komen er diverse krachtoefeningen aan bod. De les wordt altijd afgesloten met een cooling-down. 

 

De les wordt zo aangepast dat iedere deelnemer op zijn/haar eigen niveau en met plezier kan deelnemen.

Een nieuwe groep Rhenen Vitaal is gestart in december 2017, en bestaat uit 14 lessen! Elke week zijn er op verschillende tijden lessen te volgen zowel overdag als 's avonds.

 

Ook in Elst kunt u zich aansluiten bij een groep van Rhenen Vitaal!

 

Voor meer informatie over de start van Rhenen Vitaal of over Rhenen Vitaal in Elst kunt u contact opnemen met Buurtsportcoach Mirjam Suijker.

Rhenen Vitaal van start

Het beweegprogramma Rhenen Vitaal 2018 is van start gegaan! Zo'n 30 sportievelingen zijn de uitdaging aangegaan en maken 14 weken lang kennis met allerlei verschillende sporten, en daarnaast werken aan hun balans, lenigheid, kracht en conditie.

 

De eerste les zijn de sporters gelijk fanatiek aan de slag gegaan met verschillende spierversterkende oefeningen en een leuk spel. Uiteraard staat plezier en gezelligheid tijdens de lessen voorop. Na de eerste les mag al wel geconcludeerd worden, dat dat wel goed komt! Sportservice wenst alle deelnemers veel succes een plezier toe tijdens het programma Rhenen Vitaal!"

Kosten en contact

De kosten voor het programma van 14 lessen, inclusief een beweegadvies voorafgaand aan het programma, bedragen € 35,00. Na afloop van het programma kunt u doorstromen naar een sportaanbieder uit de gemeente Rhenen.
 
Meer informatie over het programma Rhenen Vitaal en/of het beweegadvies? Dat kan door contact op te nemen met Mirjam Suijker, buurtsportcoach van Sportservice Rhenen.

 

Telefoon: 06 829 476 79

E-mail: mirjam.suijker@sportservice-rhenen.nl

Ervaringen

Rhenen Vitaal is voor de derde keer gestart in Rhenen! Om een beeld te geven van Rhenen Vitaal werd aan een aantal oud-deelnemers gevraagd hoe zij terugkijken op het beweegprogramma.